• Nyhed
    blog

    Blog og Nyheder fra Winholistic

Peter Winther er taler på konferencen ”Kundeservice og Kundeoplevelser 2020” den 30. januar 2020.

”Kundeservice & Kundeoplevelser 2020” konferencen er den årlige mødeplads for kundeservicebranchen. Her bliver der stillet skarpt på de udfordringer og muligheder, du har indenfor både kundeoplevelser, kundeservice og de tekniske kontaktcenterløsninger.

Tidspunkt: Torsdag den 30. januar 2020. kl. 8.15-16.00.

Sted: Scandic Sluseholmen, Molestien 11, 2450 København SV

Du kan læse mere og sikre dig en af de sidste pladser her.

Peter Winthers indlæg ”Sådan spreder du loyalitetsvirus”:

Meget er sagt, af mange, mindre er gjort af flere, i relation til at arbejde helhedsorienteret med kundeoplevelser og loyalitetsudvikling.

Customer Experience er kundernes subjektive oplevelse af, hvordan et firma behandler dem. Denne oplevelse påvirker deres adfærd, skaber minder og følelser, hvilket driver deres loyalitet.

Den dårlige nyhed er, at fokus på Customer Experience desværre slet ikke er nok, hvis du vil gøre 2020´erne til kundernes tidsalder. Der skal fremadrettet skabes balance ved hjælp af Holistic Experience. Balance mellem høj indtjening, glade kunder, sunde arbejdspladser og det omgivne samfund. Den gode nyhed er, at du i Peters indlæg kommer til at høre, hvordan du skaber denne balance og dermed opnår solid vækst på både top- og bundlinje.

Arbejdet med Holistic Experience og loyalitetsudvikling, både internt og eksternt, kræver benarbejde og lederskab i store mængder. Loyalitet er nemlig noget man gør sig fortjent til over tid. Det er ikke noget, der kan købes eller leveres ”out of a box”.

Når det er sagt, vil dette foredrag helt sikkert kunne inspirere og hjælpe til med at få endnu bedre indblik i HVORDAN man griber Holistic Experience, CX og loyalitetsarbejdet an, uanset om man lige er begyndt eller har været i gang i årevis.

Peter Winther tager os med på en energifyldt oplevelsestur, der både indeholder strategiske, taktiske og operationelle anbefalinger og cases fra bl.a. Disney, Apple, LEGO og mange andre.

Foredragsholderen:

Peter Winther, CEO i Winholistic, foredragsholder og forfatter til den mest anmelderroste bog om spredning af loyalitetsvirus ”The Loyalty Virus – Highly Contagious” https://www.saxo.com/dk/the-loyalty-virus_peter-winther_paperback_9788743008989.

image001

Nyheder

The Loyalty Virus

Loyalitetsekspert og CEO Peter Winther er forfatter til den anmelderroste bog ”The Loyalty Virus”, der handler om spredning af loyalitetsvirus.

Køb bogen her

Bøger horisontalt lav opløsning

Videoer fra Winholistic

Klik her for at se vores video site.

videoer

Præsentationsvideo

Holistic Experience™ bygger på troen på, at et holistisk fokus på medarbejdere, kunder og det omliggende samfund sikrer virksomheden vedvarende succes.

Hold mig opdateret

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes med nyheder, tilbud og inspiration fra Winholistic ApS via e-mail, brev, SoMe, telefon og sms. Jeg kan selvfølgelig altid framelde mig igen. Læs mere

Når du giver os din mailadresse og telefonnummer siger du ja til, at Winholistic ApS fremover må kontakte dig via e-mail, brev, SoMe, telefon og sms med nyheder, konkurrencer, dataindsamling, gode råd og tilbud om personlig udvikling, kurser og konsulentydelser.

Dine oplysninger bruges til at give dig anbefalinger og tilbud, der passer til dig.

Du vil kun blive kontaktet af Winholistic ApS, aldrig fra samarbejdspartnere, og vi videregiver ikke din e-mail-adresse til nogen. Undertiden vil vi sende dig relevante tilbud fra vores samarbejdspartnere (som løbende opdateres) se opdateret liste her.

Du accepterer at dine oplysninger behandles automatisk til brug for markedsføring, profilering og lignende.

Du kan ligeledes til enhver tid få rettet eller tilbagekaldt din profil eller lignende ved skriftlig henvendelse til info@winholistic.dk eller ved at sende et brev til Winholistic ApS, Borupvang 3, 2750 Ballerup, CVR nr. 32142532.

Tilmeld nyhedsbrev

Kontakt os

kort


Borupvang 3, 2750 Ballerup

+45 53 38 34 00

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OBS! Denne side bruger cookies og lignende teknologier.
Hvis du ikke ændrer browserindstillingerne, accepterer du det. Læs mere

Jeg accepterer